مخزن گالوانیزه چیست؟

تبلیغات

نویسندگان

پشتيباني آنلاين

    پشتيباني آنلاين

درباره ما

    ویکی پلیمر
    من هستی هستم، دانشجوی پلیمر، برعکس اغلب دانشجوها که خیلی به رشته دانشگاهیشون علاقه ندارن من همیشه عاشق این حوزه بودم و از خوندن و نوشتن تو این زمینه لذت میبرم. تو ویکی پلیمر، مقالات و موضوعات مرتبط با پلیمر رو قرار میدم، با هم یاد میگیریم و با هم رشد میکنیم.

امکانات جانبی

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری

آمار

    آمار مطالب آمار مطالب
    کل مطالب کل مطالب : 72
    کل نظرات کل نظرات : 0
    آمار کاربران آمار کاربران
    افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
    تعداد اعضا تعداد اعضا : 1

    آمار بازدیدآمار بازدید
    بازدید امروز بازدید امروز : 36
    بازدید دیروز بازدید دیروز : 16
    ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 4
    ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 2
    آي پي امروز آي پي امروز : 12
    آي پي ديروز آي پي ديروز : 5
    بازدید هفته بازدید هفته : 52
    بازدید ماه بازدید ماه : 52
    بازدید سال بازدید سال : 716
    بازدید کلی بازدید کلی : 2206

    اطلاعات شما اطلاعات شما
    آی پی آی پی : 3.141.193.158
    مرورگر مرورگر :
    سیستم عامل سیستم عامل :
    تاریخ امروز امروز :

تبادل لینک

    تبادل لینک هوشمند

    برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ویکی پلیمر و آدرس wikipolymer.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






خبرنامه

    براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



آخرین نطرات

مخزن گالوانیزه چیست؟

چگونگی فرآیند گالوانیزه کردن

در این فرآیند، واکنش شیمیایی و الکتریکی بین فلز آهن یا فولاد با روی صورت می‌گیرد. به این صورت که در این واکنش، فولاد با سطح و ضخامت مشخص در فلز روی غوطه‌ور می‌شود. از طریق گالوانیزه کردن، سطح بیرونی روی با لایه‌های هوا واکنش نشان داده و باعث ایجاد یک سطح فشرده می‌شود که در تماس با باران، نامحلول است. در واقع فلز روی، خود وارد واکنش شده و خورده می‌شود اما از خوردگی فلز پایه جلوگیری می‌کند.

روش‌های گالوانیزه کردن مخزن گالوانیزه

فرآیند گالوانیزه یک فرآیند بهینه در محیط زیست به منظور جلوگیری از خوردگی فلزات است. فولاد گالوانیزه در صنایع مختلفی کاربرد دارد که مهم‌ترین آن‌ها ساخت مخزن گالوانیزه است. به طور کلی فرآیند گالوانیزه به دو صورت گالوانیزه گرم و الکتروگالوانیزه انجام می‌شود. در زیر به طور مختصر به هر دو روش گالوانیزه اشاره شده است.

روش گالوانیزه گرم

در این روش، ورقه مخزن در داخل حوضچه‌ای پر از روی مذاب فرو برده می‌شود. نکته قابل توجه، تمیز کردن سطوح فلز پایه، قبل از فرو بردن در روی مذاب است‌. در غیر این صورت واکنش شیمیایی کامل بین فلز پایه و روی برقرار نمی‌شود. برای تمیز کردن فلز پایه از محلولی با خاصیت بازی استفاده می‌کنند تا تمام چربی‌ها و ناخالصی‌ها از سطح فلز جدا شود. بعد از تمیز کردن، فلز را به طور کامل شستشو می‌دهند سپس جهت از بین بردن زنگ زدگی‌های احتمالی آن را وارد محلول اسیدی می‌کنند. در نهایت، فلز پایه به طور اصولی درون محلول روی غلتانده می‌شود تا به صورت متالوژی، پیوند شیمیایی بین آن‌ها برقرار شود.

روش الکترو گالوانیزه

این روش کاملاً  با روش گالوانیزه گرم متفاوت است و با استفاده از نیروی الکتریکی، فلز پایه را گالوانیزه می‌کند. به این صورت که توسط نیروی الکتریکی موجود در محلول الکترولیت، یون‌ها به فلز پایه منتقل می‌شود. در واقع این فرآیند با استفاده از نیروی برق صورت می‌گیرد که ورقه‌های فلزی مخازن گالوانیزه را دارای یون روی می‌کند. مخزن گالوانیزه آب در ظرفیت‌های مختلفی قابل تولید است.

این مخازن با گنجایش 500 لیتر تا بالای 20000 لیتر نیز ساخته می‌شوند. یک نکته قابل توجه در مورد مخزن گالوانیزه این است که مخازنی که خیلی بزرگ و حجیم هستند به دلیل سختی در جابجایی و حمل‌ونقل، توسط برخی شرکت‌ها در محل مورد نظر امکان ساخت دارند. این شرکت‌ها پنل‌های مخزن را به صورت یک متر در یک متر، به محل مورد نظر آورده و در آنجا عملیات مونتاژ را انجام می‌دهند.

مزایا و ویژگی‌های مخزن گالوانیزه

مخزن گالوانیزه آب شرب به دلیل ساختار خاصی که دارد، از مزایای ویژه‌ای برخوردار است. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است.

  • به دلیل دارا بودن‌پایه‌های محکم و قوی، قابل نصب و اجرا در هر مکان صاف و هموار
  •  به دلیل دارا بودن خواص آنتی یووی، قابل استفاده در مکان‌هایی با تابش نور خورشید شدید و مستقیم
  •  مقاوم در برابر ترک خوردگی و فشار ضربه‌های مکانیکی و همچنین زلزله
  •  قابل تولید در ظرفیت‌های خیلی بالا
  •  عدم نیاز به فونداسیون در محل نصب مخزن
  •  امکان تعمیر و مونتاژ در محل نصب شده
  •  سرعت بالای تولید، نصب، مونتاژ و راه‌اندازي
  •  مقاوم در دماهای بسیار بالا و همچنین شعله‌های آتش
  •  برخورداری از طول عمر مفید بالا
  •  تنوع در تولید محصول و قابل استفاده در صنایع گوناگون
  •  امکان استفاده در مزارع بزرگ کشاورزی جهت ذخیره آب برای امور آبیاری

معایب مخزن گالوانیزه

مخازن گالوانیزه آب با تمام خصوصیات و ویژگی‌هایی که دارند، دارای عیب و ایراداتی نیز هستند. از مهم‌ترین معایب مخزن گالوانیزه آب شرب، می‌توان به قیمت بالای آن نسبت به انواع مخازن پلاستیکی اشاره کرد. یکی دیگر از معایب این نوع مخازن با توجه به حجیم بودن آن‌ها، تعمیر و نگهداری آن‌ها در محل نصب است که به انرژی و هزینه زیادی نیاز دارد.

ایمنی و کیفیت مخزن گالوانیزه

به طور کلی متریال سازنده این مخازن به گونه‌ای است که جهت مصارف بهداشتی مناسب هستند. با این حال در بعضی شرایط آب و هوایی، به دلیل اسیدی بودن آب، باعث خوردگی مخزن می‌شود و از لحاظ سلامتی ممکن است برای بدن مضر باشد. طبق آزمایشات و بررسی‌های صورت گرفته، استاندارد آب آشامیدنی برای عناصری مانند سرب و کادمیوم به ترتیب برابر با 0.015 و 0.005 است.

از لحاظ کنترل کیفی نیز یک مخزن گالوانیزه، بعد از اتمام مراحل ساخت، تحت تست‌های مختلف کنترل کیفیت قرار می‌گیرد. در این‌ مرحله کارشناس کنترل کیفی، تمامی موارد از جمله غرشدگی، تو رفتگی، نوع جوش‌ها و میزان ضخامت جوش‌ها را بررسی می‌کند تا اطمینان کامل از کیفیت محصول حاصل شود. برای خرید مخزن گالوانیزه با کیفیت می‌توانید از اینجا اقدام کنید.

جمع‌بندی

مخزن گالوانیزه یکی از انواع مخازن، برای نگهداری مایعات غیر خورنده مانند آب آشامیدنی است. به طور کلی، کاربرد عمده این مخازن برای نگهداری آب شرب است از این رو به عنوان‌ مخزن گالوانیزه آب شرب نیز شناخته می‌شوند. مخزن گالوانیزه آب دارای خواص ویژه‌ای از جمله مقاومت در دماهای بسیار بالا، استحکام و استقامت عالی در برابر انواع فشارها و ضربه‌های مکانیکی، قابلیت تولید در ظرفیت‌های بالا، امکان نصب و اجرای آسان است.



تاریخ ارسال پست: دو شنبه 17 بهمن 1401 ساعت: 15:14
می پسندم نمی پسندم

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: